היערכות לרעידות אדמה בארגונים ומפעלים
 



היערכות לרעידות אדמה היא אחת המשימות החשובות והקשות העומדות בפני ארגונים שונים. המוכנות האזרחית בישראל לרעידות אדמה הינה נמוכה וכך גם בקרב ארגונים, חברות ומפעלים. הדרך האפקטיבית ביותר למנוע אבידות בנפש ונזקים לרכוש בעת רעידת אדמה היא לוודא שמבנה המפעל/הארגון עמיד בפני רעידות אדמה. לצורך כך נעזרים במהנדסי מבנה.

 

מהו סקר סיכוני רעידות אדמה? הסבר

היערכות לרעידות אדמה ושריפות
 

נהלי חירום לרעידות אדמה

בנוסף למבנה יש לבצע הערכות לרעידת אדמה בכמה מישורים נוספים (ולא פחות חשובים), בדגש על התנהלות ההנהלה והעובדים בעת אירוע רעידת אדמה. נהלי חירום לרעידות אדמה יסייעו לארגון להבין כיצד מתפקדים בזמן אמת? מהם הצעדים שיש לבצע? מי האחראי בארגון על הפעלת מערכות שונות? על מה אחראי צוות החירום? מה אחראי על הקשר עם גופי הצלה/גופים ממשלתיים? פינוי פצועים? ועוד. היערכות לרעידות אדמה הינה חיונית לשעת חירום.

חשיבותם של נהלי חירום לרעידות אדמה


נהלים אלו הינם הבסיס עליו נשען ההון האנושי בכל חברה במסגרת היערכות ומוכנות להתמודדות באירוע של רעידת אדמה.

מדובר בנדבך מרכזי בכל מערך המתבקש לפעול באירועי חירום, בדגש על רעידת אדמה. מדובר בכלי עבודה לכל דבר, בעל חשיבות מכרעת עבור הרציפות התפקודית של החברה וההשפעה על התוצאות העסקיות בפועל. הנהלים רלוונטיים למחויבות הנהלת ועובדי הארגון למימוש תרבות הארגון, תוכנית העבודה השנתית, אירועי חירום שוטפים וכאלה שהינם חד פעמיים. בעזרת נהלי חירום לרעידות אדמה שנכתבו כראוי ניתן לנטר, לאמת ובעיקר לשמר את המשך הרציפות העסקית של החברה תוך שמירה על חיי אדם.
 

דגשים ומטרות בניסוח נהלי חירום
 

יש להגדיר מראש את האחריות והסמכות של בעלי תפקידים בחברה בזמן חירום. הכנה מקדימה תאפשר תפקד בזמן האירוע בצורה אפקטיבית המאפשרת לחסוך באובדן רכוש וחיי אדם. למעשה, מטרת העל של נהלי חירום לרעידות אדמה הינה לשמש את אנשי צוותי החירום בחברה ככלי - שיספק כלים, שיטות ואמצעים להתמודדות מקצועית אפקטיבית ומהירה עם רעש אדמה, הן בתוך החברה והן בתקשורת מול גורמי הצלה וסיוע חיצוניים. בהמשך לניסוח הנהלים יש לבצע הכשרת בעלי תפקידים, תרגול תקופתי של צוות החירום, הגדרת סדר פעולות בחירום ותרגול כלל עובדי החברה. כמו כן, יש להטמיע בחברה שיטות ואמצעות אפקטיביים להתנהלות בחירום.


דוגמאות לנושאים אליהם יש להתייחס בנהלי חירום
 

1 - פגיעה בחיי אדם - אופן הפעולות ההכרחיות בהינתן מצב של הרוגים, פצועים קשה, פצועים קל, נעדרים, מקרב עובדי החברה/מבקריה.
2 - הרס מבנים - מבנים שנהרסו, מבנים שניזוקו.
3 - פגיעה בתהליכי תפעול - נזק לכושר התפעולי, נזק למכונות יצור, נזק לחומרי גלם/תוצג.
4 - תשתיות תומכות חשמל ומים - הפסקות חשמל, פגיעה חלקית/מלאה בתשתיות התומכות במערכי התפעול,יצור, מערכות מידע.
5 - מערכות מידע-תקשורת - נזק חלקי/מלא, השבתה של מערכות המידע, השבתת תקשורת סלולרית.

 

 

מודל 5 השלבים למצבי חירום

בעזרת המודל המעגלי שפיתחה חברתנו, ניתן לבצע מיפוי צרכים, לאתר את הכשלים הקיימים בארגון, ותוך שיתוף והבנה של הנהלת הארגון למהלכים הנדרשים, לבצע את ההכנות המקדימות בטרם רעידת אדמה. הייעוץ וההכוונה של חברתנו, מספקים לארגונים רשת ביטחון והצעת דרכי פעולה מעשיות כיצד להערך בצורה המיטבית עם המשבר. איך להתמודד וליצור את קשרי הגומלין הנדרשים בתוך הארגון וגם כיצד ליצור את קשרי הגומלין עם הגורמים הרלוונטיים הקריטיים להמשך פעילות ותפעול הארגון במקרה של רעידת אדמה, לצורך התאוששות וחזרה לשגרה.

תרחישי ייחוס בזמן רעידת אדמה - לחץ כאן

היערכות לשעת חירום - מודל 5 המעגלים

 

נהלי חירום לרעידות אדמה

 

בקשה להתייעצות- הצעת מחיר
Company Slogan

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form.

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

שלח

תודה שפניתם אלינו.

המייל נשלח בהצלחה

 

שם מלא:

* שדה חובה 

טלפון:

* שדה חובה

דוא"ל:

*שדה חובה

תוכן ההודעה:

*שדה חובה

תחום התענינות: