יצירת יתרון עסקי בשעת חירום
יתרון עסקי בשעת חירום!
מדינת ישראל משופעת באירועים ותרחישים ביטחוניים רבים בשנים האחרונות. המושג "הבטן הרכה", עורף מדינת ישראל סופג באירועים אלו את המכה הקשה וכנראה עוד ימשיך לספוג.
איך אני מנצל את זה שהמתחרים האחרים “נרדמו בשמירה” ונכנסים לפלח שוק חדש?
מהו "הערך המוסף" בעת חירום?
מצב חירום שמייצר הזדמנויות
מצב חירום שמוכרז במדינה הוא אינו מצב רצוי באף ארגון עסקי, יחד עם זאת זו הזדמנות גדולה בסביבה תחרותית ליצור פער משמעותי ויתרון אל מול המתחרים, לנצל את המומנטום בחלון ההזדמנויות הקצר ולהגדיל פערים שייקחו הרבה מאוד זמן לגשר חזרה. הפגיעה הכלכלית של ארגונים אשר לא נערכו כראוי לשעת חירום יכולה להיות גדולה ומשמעותית ותלויה בגודלו וחוסנו של הארגון להתאושש ממשברים אלו. ארגון אשר עושה הכנה מוקדמת, חשיבה וירידה לפרטים עוד בימי שגרה, עשוי לשמור על החוסן הכלכלי שלו ואף לייצר בידול ויתרון תחרותי מהותי על פני עסקים מתחרים.
ארגון הנערך למצב חירום פועל על פי תוכנית פעולה שנקבעה וידועה מראש ומבצע הסתגלות זריזה למצב החדש, זמן זה הינו קריטי עבור ארגונים רבים. 72 השעות הראשונות לאירוע הן משמעותיות וארגונים אשר נערכו מראש לגיבוי בשעת מצב חירום מייצרים חלופות מיידיות לסיטואציות שנוצרו.
הכלים בהם יש להשתמש כדי ליצור את הפער התחרותי הם עריכת מיפוי צרכים בתהליכי הייצור בטרם מצב חירום.
יש לתת מענה למגוון שאלות חשובות
1) האם החברה מעוניינת להמשיך לפעול במצב חירום?.
2) מה החברה מסוגלת לייצר בשעת חירום?
3) מי אמון בחברה על ניהול מצבי חירום?
4) איזה והאם יש גיבויים וחלופות יש לחברה בשעת חירום?
5) בדיקת היערכות ספקי החברה ונותני השירות. נדרש לבדוק את כל תהליכי הייצור, ברמת המכונות, ח"ג, כוח אדם, כמויות ייצור, שינוע, בחינת יכולת והתחייבות שירות ע"י ספקים בעת מצב חירום.
נכון לבצע תרגולים וסימולציות לתרחישי ייחוס אפשריים ובדיקת יכולת המשך פעילות החברה גם במצב חירום. יש לדמות אירוע ולבדוק את כל התנהלות הארגון מרמת הנהלה, מחלקות, נותני שירותים פנימיים וחיצוניים, שיתוף עם גורמים ממלכתיים וכיוצ"ב.
לא פחות חשוב
לבדוק כיצד החברה יוצאת ממצב החירום וחוזרת לשיגרה. יש לרכז את כל הנתונים, הדוחו"ת והתיעוד שנאספו ולהפיק לקחים על מנת לייעל ולשפר את ניהול מצב החירום ובכך להיות מוכנים טוב יותר בכלל ולפתח את היתרון העסקי על פני המתחרים בפרט.
הערכות לשעת חירום - מדריך שימושי!
הערכות מפעל לרעידת אדמה - דגשים חשובים