סקר סיכוני רעידות אדמה
 



סקר סיכונים לקראת רעידת אדמה

סקר סיכונים בארגון או בשמו המקצועי "הערכת סיכונים מבוקרת", הינו תהליך של מבדק, זיהוי והערכה של כלל הסיכונים והפערים הקיימים בחברה מבחינת היערכות למצבי חירום, שעשויים לגרום לכשל תפקודי או הפסקת הפעילות השוטפת בחברה. בין הסיכונים הללו ניתן למנות מגוון אסונות טבע (רעידת אדמה, צונמי ומפגעי טבע נוספים). מטרת הסקר היא לאפשר ניהול סיכונים בארגון בצורה מיטבית, מדויקת וזהירה זאת ועד ע"מ להיערך ככל שניתן להצלת פעילות החברה על אתריה ויושביה בעקבות חשיפתה לרעש אדמה שעשוי לגרום לנזקים בלתי הפיכים שאינן ניתנים לתיקון ובכך להקריס כלכלית את החברה ואף להביא לנזקי גוף ונפש של ציבור עובדיה היקרים.

היערכות לרעידות אדמה - דגשים חשובים


סקר סיכוני רעידות אדמה
 

מטרת הסקר

מטרתו של הסקר היא שיפור בסיס הידע לצורך התחשבות בסיכוני היתכנות רעידות אדמה בעתיד בהתאם לפריסה היעודית של  הקרקע עליה בנוי מבנה קיים ו/או אמור להיבנות מבנה חדש כאשר מהותו של סקר עמידות מבנים מחייב תכנון לצורך עיבוי שלד מבנה קיים ו/או שלד מבנה חדש והכל תוך מתן משקל סגולי לסוג המבנה, מיקומו ביחס למבנים שכנים (אורבני, כפרי,  צפוף, בשטח פתוח)  והכל בהתאם לקרבה וסמיכות לאזורי רעש מועדים ידועים בהם התרחשו בעבר רעידות בעוצמות שונות וכאלה שצפויים לחוות רעידות אדמה גם בעתיד.

סקר סיכונים איכותי מעניק לחברה את היכולת לתכנן מבעוד מועד פתרונות טכנולוגיים, תפעוליים ופיסיים - תוך מתן דגש על  המשך הרציפות התפקודית של פעילות החברה (לרבות שמירה על חיי אדם). יש לספק התייחסות מפורטת גם לשלב שלאחר התרחשות רעידת האדמה, בו תנאי השטח השתנו לחלוטין.

 

מי מוסמך לבצע סקר מוכנות כנגד רעידות אדמה?
 

ההסמכה לבצע סקר מצויה בידי מספר אנשי מקצוע כאשר כל צד התמחות נשען במידה רבה על ידע/נתונים שנאספו במקביל ע"י מומחים ואנשי מקצוע נוספים דוגמת גיאולוגיים, סיסמוטקטוניים, מהנדסי בניין, מהנדסי קונסטרוקציה, מהנדסי ערים, מהנדסי בטיחות ועוד. חברתנו נכנסת לתמונה בדיוק בנקודה זהו - ע"מ להשלים את התמונה של סקר הסיכונים ולבנות את הפאזל המתבקש בצורה מיטבית. השירות כולל תכנון פעולות מנע בשגרה, בתפקוד במהלך התרחשות רעש אדמה ולאחר אירוע רב נפגעים. במידת הצורך נפנה למומחים לאסונות פתע רבי נפגעים (אפר''ן), אשר מתמחים בהכשרה של צוות חירום ERT (Emergency Response Team) לצורך תרגולם בפינוי והענקת מענה מקצועי ומיידי עבור לכודים במבנים שקרסו.


תרחישי ייחוס בזמן רעידת אדמה - לחץ כאן

היערכות לשעת חירום - מודל 5 המעגלים

 

סקר סיכונים לקראת רעידת אדמה

 

מהו מבנה הסקר?

1.    סקר רעשי אדמה אמור להכיל בתוכו תמונת מצב של כל פרמטר ופרמטר שנבחן ע"י אנשי המקצוע המצוינים בפסקה העליונה (מי מוסמך לבצע סקר מוכנות כנגד רעידות אדמה).
2.    לאור קבלת תמנ"צ - יש להציב את החולשות והסיכונים הכרוכים בכל הפרמטרים שנבחנו ע"י צילום תמנ"צ.
3.    לאחר קבלת תמנ"צ ורשימת הסיכונים/חולשות שנגזרים מסעיפים אלו, מגדירים מהם הפתרונות ההנדסיים וטכנולוגיים של המבנים/קומותיהם בהתאם לאמות המידה הרגולטוריות (תמ"א 38 א'-ב' ).
4.    ע"מ לסכם את התהליך – חייבים להכשיר את כלל בעלי התפקידים שאמורים להיערך לפעול, במהלך רעידת אדמה ולאחריה.

תועלות נוספות בביצוע סקר סיכונים


1.    לצייר לציבור העובדים/נותני השירותים בהם נעזרת החברה – שמקום עובדתם מוגן, בטוח וערוך במידה מספקת להגן ולשמור על ההון האנושי גם במהלך התרחשות רעידת אדמה וגם לאחריה. בניית מקום עבודה בו יהיו משוכנעים מעל כל ספק שניתן לשוב לעבודה סדירה והמבנה בו פעלו טרם האירוע ניצב חזק יציב ואיתן למרות רעש האדמה.
2.    לספק לציבור המשקיעים/כמו גם ללקוחות החברה – מידע אמין ומדיוק ועדכני כיצד החברה נערכת לשעת חירום. גורמים אלו רוצים להיות סמוכים ובטוחים שהחברה שמה את מבטחה בתכנון מדויק וקפדני ע"מ לשמר את תפקודה גם במהלך ולאחר התרחשות רעש אדמה משמעותי.

 

לפרטים נוספים אנא צרו קשר

 

בקשה להתייעצות- הצעת מחיר
Company Slogan

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form.

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

שלח

תודה שפניתם אלינו.

המייל נשלח בהצלחה

 

שם מלא:

* שדה חובה 

טלפון:

* שדה חובה

דוא"ל:

*שדה חובה

תוכן ההודעה:

*שדה חובה

תחום התענינות: