טרור קיברנטי
טרור קיברנטי: המלחמה הבאה כבר כאן
לוחמת סייבר מודרנית
המרחב הקיברנטי (Cyberspace) הוא רשת תקשורת מבוזרת, עולמית, שנמצאת במרחב ממוחשב, ובמילים פשוטות - רשתות המחשבים במרחב הקיברנטי. הגדרת הסייבר-טרור היא שילוב של הגדרת הטרור והגדרת הסייבר-ספייס.
תקיפות לא חוקיות ואיומים על תקיפות נגד מחשבים, רשתות ומידע השמור בתוכם במטרה להשיג מטרות פוליטיות או חברתיות על ידי הפחדה או הפעלת לחצים אחרים. נוסף על כך, כדי שתקיפה תיחשב לסייבר-טרור, עליה לכלול אלימות המופנית כלפי אנשים או רכוש, או לפחות לגרום די נזק לזרוע פחד.
מנהלי אבטחת מידע בארגונים נדרשים להעריך מחדש את מבנה וארכיטקטורות המחשוב והרשת בארגון שלהן על בסיס יומי, שבועי וחודשי. רק כך ניתן למנוע טרור קיברנטי.
נהלי אבטחת מידע למניעת פריצה לארגון - לחץ כאן
מניעת טרור קיברנטי
משימתם של המנמ"רים ומנהלי אבטחת המידע בארגונים, נחלקת לשלוש: סודיות המידע, משמע שלא ידלוף מידע אישי אם זה ארגון רפואי, או קניין רוחני אם זה ארגון עסקי; יושרה של המידע, משמע שלא יבוצעו מניפולציות על נתונים שונים, ושמסמך השמור במקום אחד יהיה זהה בתוכנו לעותק שלו במקום אחר; המשכיות עסקית של מערכות הארגון.
ארגון נסמך כיום ברובו על מערכות ה-IT ואין לו תכלית בלא זמן נפילה קצר, של שניות עד דקות בשנה. יש להטמיע את שלושת התפיסות הללו בכל שכבות ה-IT של הארגון. בנוסף, עליו להתאים את ה-IT לרגולציות במגזר התעשייה אליו הארגון שייך, וגם לענות לצרכים העסקיים של הארגון, ולא להקשות עם הנחיות אבטחה המעכבות את העסק.
מלחמה באויב בלא גבולות, אשר יכול לתקוף בכל מקום, היא מלחמה קשה, והיא מצריכה את הגברת האבטחה, ובמקרה זה, הגברת האבטחה הטכנולוגית נגד אותו טרור קיברנטי.
הדור הבא של הטרוריסטים יגדל לתוך עולם דיגיטלי, עם כלים אשר יאפשרו לו חדירה בן-רגע למערכות ולתשתיות ממוחשבות, מבלי לצאת את כותלי ביתו. העובדה שחיי היום-יום בחברה המודרנית מתנהלים באמצעות רשתות המחשבים הופכת את הסייבר-טרור לאיום שתוצאותיו עלולות להיות חמורות כמו של טרור קונבנציונאלי ואולי אף יותר מכך.
למידע נוסף אודות שלומי אדר ייעוץ בטחוני - לחץ כאן